Digitala Företaget

Med Digitala Företaget hanterar du ditt företags ekonomi, redovisning och administration på webben eller via mobilen.

Digitala Företaget är en programvara som levereras av Björn Lundén AB. Applikationen har en egen hemsida https://digitalaforetaget.se/se/


Några av fördelarna med Digitala Företaget

  • Ta för vana att ägna en kort stund varje dag det så tar administrationen minimalt med tid. Då blir det inga högar med jobb som ligger och väntar.
  • Fakturera direkt när jobbet är klart så får du in betalningen på kontot snabbare!
  • Fota kvitton direkt i mobilappen och ladda upp leverantörsfakturor smidigt.
  • Ladda upp allt bokföringsunderlag, det blir tillgängligt hos Maxar i samma ögonblick.
  • Följ firmans ekonomiska utveckling dag för dag i den tydliga och enkla grafiska översikten.
  • Allt bokföringsunderlag behåller du som företagare hos dig. Därmed har du alltid tillgång till dina viktigaste handlingar.
  • Du kan enkelt välja att arbeta via datorn, läsplatta eller med mobilappen, funktionerna är desamma.

Funktionerna i Digitala Företaget

Det ska vara enkelt att sköta ekonomin när man har fåmansbolag.
Dra nytta av alla fördelarna så kan du bättre styra såväl lönsamheten, hitta dolda kostnader, ta bättre ekonomiska beslut och bli vassare på framtida offerter.

Fakturering

Det fungerar utmärkt att fakturera direkt i mobilappen Digitala Företaget. Lägger du upp dina artiklar och kunder, registrerar kostnader, nedlagd tid och utlägg i projekt så har du lagt grunden för en professionell ekonomistyrning.

Att ha allt förberett och kunna skicka fakturan direkt när arbetet är avslutat innebär att betalningen kommer in snabbt och effektivt på bankkontot.

Lika enkelt som det är att fakturera är det att skicka en kreditfaktura om något har blivit fel. Har du färdiga fakturor kan du enkelt ladda upp dem i Digitala Företaget.

Bokföring

Med Digital Företaget sköter du ditt företags bokföring utan att faktiskt behöva göra den. Istället gör du förarbetet i appen eller på webben och så gör din redovisningsbyrå Maxar Redovisning den slutliga bokföringen – så att allt blir rätt. Genom att använda Digitala Företaget blir det både enklare och billigare. Dessutom får du järnkoll på ditt företags ekonomi.

Fota kvitton och ladda upp fakturor

Fotografera papperskvitton direkt när du får dem i din hand med mobilen eller läsplattan. Klicka på skicka så registreras de som kostnader i nästa stund hos oss på Maxar. Ifall kvittot gäller ett utlägg finns stöd för hantering av detta liksom skattereglerna kring representation.

Digitala kvitton och leverantörsfakturor som du får via din e-post kan du enkelt ladda upp som affärshändelser. När du har skickat in dem och vi på Maxar Redovisning har tittat på dem kan du se hur de påverkat företagets resultat i Ekonomiöversiktens prognos.

När du gör egna uttag från företaget hanterar programmet detta så att det blir rätt beroende på vilken företagsform som du driver verksamheten i.

Ekonomiöversikt

Med Ekonomiöversikten får du återrapportering direkt i mobilen i form av pedagogiska grafer och diagram som ger dig en tydlig överblick över företagets ekonomi och utveckling. Dessa är klickbara och visar intäkter och kostnader – dels totala siffror, dels enskilda poster. Prognos är en klickbar graf med ”drill-down”-funktion där du direkt när du har registrerat en händelse ser en uppdaterad resultatprognos för din verksamhet. Dessutom får du i Ekonomiöversikten nyckeltalsrapporter och traditionella resultat och balansrapporter i pdf-format.

Projekthantering

Denna funktion har många praktiska användningsområden, även när man inte uttalat arbetar med projekt. Styrkan ligger till exempel i att kunna knyta hela eller delar av affärshändelser till specifika uppdrag, få överskådlighet, kunna se vad som har delfakturerats och vad som återstår.

Möjligheten till kontroll av lönsamheten för aktiviteter som pågår under en längre tid, kanske över flera verksamhetsår, blir ett värdefullt verktyg för såväl planering som uppföljning.

Tidrapportering

Med den digitala tidrapporteringen kan du enkelt kontrollera nedlagd tid på olika uppdrag och kunder. Ifall du har ett uppdrag med fastpris är detta ett verktyg där du lätt kan följa upp effektiv tid som du ägnat en viss uppgift eller kund. Funktionen kan även vara ett verktyg för att rapportera arbetstid och tjäna som underlag för löneuträkning.

Körjournal

Oavsett vilken bil som nyttjas finns alltid körjournalen till hands som digital.

Att-göra-lista

När något behöver kompletteras i bokföringen hamnar en kommentar i att-göra-listan, och det sker en markering i appen Digitala Företaget.

Kommunikation

När all kommunikation med redovisningsekonomen som rör bokföringen sker via Digitala Företaget blir allt samlat på ett och samma ställe. Dialogen sker mer effektivt för att allt som rör en viss affärshändelse kan finnas i direkt anslutning till underlaget.

Dokument

Alla företagets viktiga kan enkelt laddas upp så att de alltid finns tillgängliga vid behov. Registreringsbevis, försäkringsbrev, avtal och bankens kontoutdrag är exempel på känns tryggt att snabbt kunna ta fram.

Prova skarpt redan idag hur enkelt, snabbt och smidigt det är att bokföra digitalt på webben!

Maxar erbjuder dig som företagare två veckors gratis samarbete i Digitala Företaget.

Mobilappen Digitala Företaget kan laddas ner och användas helt kostnadsfritt.

Intresseanmälan

Med Digitala Företaget har du alltid kontoret på fickan!